Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om IBK Tygriket 99 A-lag Herrar

Följ

A-lag Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
IBK Tygriket 99
Innebandy
A-lag Herrar

Match

IBK Tygriket 99

2 - 4
Öxabäckshallen
31 oktober 2009
15:00

FBC Lerum

Referat

Referat: IBK Tygriket 99 - FBC Lerum

"Somethings rotten in the state of Öxabäck"

William Shakespeares berömda inledningsfras (något omformulerade mot slutet) ur dramat Hamlet passar utmärkt för att beskriva det tillstånd som råder kring Tygrikets föga glamorösa näste som i folkmun är mera känt som "Ladan". För säga vad man vill om Tygriket som innebandylag, men hemma i Ladan har man praktiskt taget varit omutliga de senaste säsongerna. Självförtroendet och vinnarmentaliteten har suttit ingjutet i de skrangliga plåtväggarna. Fram tills nu vill säga.

För allt som gått som en dans tidigare är nu mera krampaktigt och fyllt av ångest. Spelmässigt har laget inte varit i närheten av det frejdiga spel man visat upp för hemmapubliken de senaste säsongerna. Inte minst knyter det sig för spelarna när det närmar sig målchans, eller när det som i matchen mot Lerum bara var att rulla in den lilla vita plastbollen in den tomma buren. Hur en sådan fullständig scenförändring kan ske över en sommar är svårt att förklara och behöver väl knappast heller analyseras sönder.

För i grund och botten sitter det i huvudet på spelarna och det stavas självförtroende. Detta diffusa begrepp är svårt att riktigt redogöra över men en sak är i alla fall säkert. Självförtroende är en färskvara. Vilket betyder att det inte varar för evigt, men samtidigt betyder det också att det går att utvinna på nytt. Just detta måste Tygriket nu ta fasta på och hitta en väg där spelarna såväl individuellt som kollektivt hittar tillbaks till sitt svunna självförtroende.

Oturligt nog kommer inte självförtroendet som ett brev på posten utan man måste jobba för det. Man måste dessutom jobba hårt och man måste även hjälpas åt. Därmed behöver säkerligen laget sätta sig ned och diskutera den rådande situationen och tillsammans komma överens om vilken väg man skall gå framledes.

Kapacitet, kunnande, rutin, sammanhållning och entusiasm är grundstenar som självförtroende byggs utav. Dessa basvaror finns det som tur av gott om inom laget vilket gör förutsättningarna att hitta tillbaks till vinnarspåret igen så mycket lättare. Tygriket har rest sig ur svackor förr och kan definitivt göra det igen. Det är ju trots allt i motgång man utvecklas och blir bättre, även om det kan vara svårt att se när uppförsbacken känns monstruöst brant.

Tygrikets styrka är också dess största svaghet på så vis att laget alltid grundat sin spelfilosofi på ett starkt kollektiv. Fördelen med det är att laget inte står och faller med enskilda spelares spetskompetenser eller formkurvor. Nackdelen däremot är att när kollektivet kollapsar är det svårt att snabbt komma på benen igen. Nu är väl kollaps ett väl mustigt ord i sammanhanget men för att belysa problematiken fungerar det ändå som utgångsfaktor. Det är kollektivet som måste ta sig samman och det är kollektivet som tillsammans skall bygga upp lagets gemensamma självförtroende. Därmed har samtliga individer som ingår i och kring detta nämnda kollektiv ett lika stort ansvar.

Till sist...
Grodden och He-Man lämnar nu skutan för ett tag framöver då det skall bevandrad sig med det kulturella utbudet i "the land down under". Det betyder inte enbart att två viktiga pusselbitar i Tygrikets lagbygge försvinner, utan även att laget står utan tränare och coach för tillfället. Grodden har fyllt luckan efter Horts & Jabba med den äran och kan knappast lastas för lagets knackiga resultat. Likväl är det ett faktum att en vägledare behövs, inte minst i det halvt prekära läge man för tillfälligt befinner sig i. En stor och tung jobspost väntar med andra ord för hela föreningen. En tröst är ändå att det som inte dödar det härdar. Underskatta aldrig IBK Tygriket 99 hur ruttet läget än är i Öxabäck.

Matchfakta
IBK Tygriket 99 - FBC Lerum 2-4 (0-0, 1-3, 1-1)

0-1
0-2
1-2 Kristoffer Arvidsson (Jesper Sunnerås)
1-3
2-3 Daniel Gripestam
2-4

Skott: 29 - 25
Publik: 181
Utv: TT99 1x2, FBCL 2x2
Domare: Christoffer Boholm & Tobias Sandblom

Hôven

*** IKEA (?)
** GB
* Sälen
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A Utv P
Daniel Gripestam 1 1 0 2 1
Kristoffer Arvidsson 1 1 0 0 1
Jesper Sunnerås 1 0 1 0 1
Adam Myrman 1 0 0 0 0
Andreas Ljunggren 1 0 0 0 0
Björn Andersson 1 0 0 0 0
Fredrik Johansson 1 0 0 0 0
Jonathan Johansson 1 0 0 0 0
Peter Kristensson 1 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter P Poäng

Andra möten i serien

fre 12 feb 2010, 20:00 FBC Lerum - IBK Tygriket 99 6 - 0